Voorjaarsvakantie naar Tunesië 3-10 mei 2005

Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende


de hoteltuin in de hoteltuin de hotellobby
ons appartementHotel Tej Marhaba appartments in Sousse
Wij hebben een appartment in een complex naast het hotel met twee kamers, een keukentje en een badkamer. Ontbijt en avondeten is een buffet in het hotel. Daar kunnen we ook gebruik maken van het zwembad.
op het balkon het uitzicht
De kinderslaapkamer met mooi opgemaakt bed. Dankzij een kleine fooi worden de pyjama's over de bedden gedrapeerd. Het keukentje in de hal, ook hier zorgt de fooi voor een schone afwas. De woonkamer met slaapbanken, een tafel en tv.
Iedere keer op weg naar de eetzaal... ...kwamen we langs een nest met 5 poesjes.... ...die waren zooooo lief

Het strand ligt één blok voor het hotel. Mooi zand, met Weinig getij en schelpen.
Willemijn ingegraven Janwillem ingegraven Willemijn alweer ingegraven
Een zeemeermin van zand: Ariël Een krab erbij: Sebastiaan En Janwillem maakte de vis: Botje

Sousse heeft een mooie ommuurde binnenstad: de Medina. Krappe straatjes vol met winkels. Je kunt er over de hoofden lopen. En alle verkopers vragen of je in hun winkel wilt komen kijken. Veel spullen kunnen spotgoedkoop zijn, maar je moet wel afdingen. Ze vragen aanvankelijk ongeveer 4 keer de laagste prijs. Veel gehoorde opmerkingen: Allemachtig prachtig. Kopen, niet duur. Goedkoper dan de blokker. Ik arme sloeber.
Even een kopje muntthee op een terasje. Het lijkt nu rustig, maar voor ons gevoel was het er altijd overvol in de winkelstraatjes. Willemijn sliep iedere middag een uurtje. Gewoon terwijl ze gedragen werd.

Een tripje naar Monastir, waar we het grafmonument van Burgiba en de ribat bezoeken. Tegen beter weten in gaan we toch nog mee met iemand die zegt dat hij ons uit het hotel kent, naar een wolfeest, wat uiteindelijk een tapijtwinkel blijkt te zijn. We hebben in ieder geval even op een kameel gezeten.
Monastir: het grafmonument van de vorige president Bij het hek Op de foto met de erewacht. Er heerst hier een erg vriendelijke sfeer.
de ribat van Monastir het uitzicht vanaf de vesting het uitzicht vanaf de vesting
Janwillem op een dromedaris vooral bij het afstijgen wordt je gelanceerd. Willemijn is in diepe slaap (rechtsonder op de foto). ook Maarten moest er aan geloven

Met de trein 1 uur naar het zuiden naar El-Jem, waar indrukwekkende Romeinse resten zijn.
Janwillem in het colloseum van El-Jem
Willemijn wordt geïnspireerd door de Romeinen. Alles moet geïnspecteerd Niet alleen door Willemijn, maar ook door Janwillem
Vanaf de bovenring van het colloseum... Het uitzicht De kelder onder het stadion
Het colloseum van El-Jem uit de derde eeuw A.D.
Markt in El-Jem, aarbeien voor een prikkie. De oudere versie van het Colloseum: een ringdijk met tribunes Het spel der gladiatoren met handen bloederig van aardbeiensap
Wachten voor de trein naar Sousse De trein terug Willemijn maakt een vriend, Mohammmed. Ze krijgt zijn pasfoto.

Met de trein 1 1/2 uur naar het noorden naar Tunis. We willen kennis maken met het echte drukke Tunesische leven. En nog wat resten bezoeken van het oude Carthago in het museum.
Een markstraatje in Tunis De overdekte Soukh. Toch nog even in een tapijtwinkel beland.
Een drankje in een cafeetje. In Tunis voor 1 dinar, in Sousse voor 7 dinar. Twee muntthee en 2 cola. Indrukwekkende deuren met beslag. De overdekte winkelstraatjes in Tunis kunnen afgesloten worden.
In het museum van Tunis... ...hingen mozaieken... ...uit Carthago




 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://www.maartenloonen.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://http://www.maartenloonen.nl.