Met Spiedie naar de roeiwedstrijd 25 oktober 2009

Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende

Janwillem gaat vandaag 3500 meter op volle kracht roeien. We gaan samen met Hans, Yvonne en Justin kijken en rijden met Spiedie mee langs het kanaal. Justin heeft net een nieuwe videocamera gekregen en ik help hem met zijn eerste filmpje op internet.

Marion heeft voor haar verjaardag een bijzonder autootje gekregen. Willemijn heeft het de naam Spiedie gegeven.
Het is een Canta, een soort brommobiel, maar die volgens de wet valt onder de gehandicaptenvoertuigen. Deze status maakt het autootje heel bijzonder. Je mag niet op de autoweg, maar voor de rest mag je er zowat overal mee rijden. Op de stoep niet harder dan 6 kilometer, over een fietspad waar je niet met de brommer mag rijden, maar ook over de weg, zolang de weg niet verboden is voor fietsers of brommers. Daarnaast mag je overal op de stoep parkeren, maar met parkeerkaart mag hij ook bijvoorbeeld tot maximaal 3 uur geparkeerd staan langs een gele stoeprand. In Groningen mag je dus overal door het centrum, omdat het allemaal éénrichtingswegen zijn, maar met een uitzondering voor fietsen. De status van gehandicaptenvoertuig geeft aan de auto deze rechten. De bestuurder hoeft niet invalide te zijn. Je mag alleen niet op een invalide parkeerplaats parkeren zonder een officiële invalidekaart. Maar wel op de stoep en dan hoef je geen parkeergeld te betalen. Het is dus een ideel autootje oor de stad.
Er is zelfs geen brommer rijbewijs nodig, alleen een minimum leeftijd van 16 jaar. Janwillem mag er dus ook in rijden. We hebben afgesproken dat hij wel zijn brommerrijbewijs gaat halen en intussen geef ik hem al rijles. Met extra strepen en nummers heeft het autootje een stoer uiterlijk gekregen.



 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://maartenloonen.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://www.maartenloonen.nl.
Naar de weblog vanaf Spitsbergen: http://www.poolstation.nl.