Een familieportret van Maarten Loonen
optimale schermgrootte 1024 x 768 pixels
ga naar vorige --- volgende

Vakantie aan de Rode Zee van 23 tot 31 oktober 2010: verblijf

verblijf snorkelen koraal vissen
We vliegen vanaf Düsseldorf. Ondanks dat we de avond ervoor al kunnen inchecken, moeten we toch om 4:15 uur opstaan. Als we over Egypte vliegen hebben we goed zicht op de woestijn en zien prachtig dat de Nijl die doorsnijdt.
Na een korte transfer staan we bij ons hotel, waar we een twee-persoonskamer met twee extra bedden delen. Willemijn krijgt een eigen tent tussen de gordijnen.
Het hotel heeft een grote lobby met een marmeren show-trap.
We hebben vol pension en kunnen drie keer per dag naar een buffet met verse pannekoeken en heel veel desert.
Dan naar het zandstrand om te snorkelen. En iedere keer wordt er een ligstoel voor ons klaargezet met schone handdoeken.
Het snorkelen is er fantastisch. Bij het hotel ligt hoort een stuk zee, wat afgebakend is met boeien zodat er geen schepen en surfers komen. Er bevinden zich 6 mooie plekken met koraal en vissen zwemmen overal.
We gaan een dag op excursie met een boot. Door de harde wind komen we niet op de mooiste plekken, maar toch is het een avontuurlijke reis met leuke mensen.
We gaan dagelijks wandelen en langs winkeltjes. Met het afdingen is het een hele tijdsbesteding. Bijna alles is te krijgen voor de helft van de vraagprijs. Op de linkse foto kopen we parfum. Op de tweede foto staan we in de wadi naast het hotel. De derde foto is de gescheiden afvalinzameling en op de rechtse foto stapt Willemijn in één van de electrische tuktuks van het hotel.
Willemijn is op de voorlaatste dag jarig. Ze heeft speciaal een kroontje meegenomen voor het verjaardagsgevoel. Maar dat krijgt ze helemaal als de kado's uitgepakt worden. Een rammelhesje en een tasje. Willemijn heeft gekozen om met zijn vieren te gaan biljarten. Janwillem blijkt de beste en geeft les aan haar.
En dan zit de vakantie er weer op.

Evaluatie:
We hebben geboekt via www.eurosun.de bij FTI in hotel Tia heights Makadi Bay. Voor een 7 daagse vakantie met vliegreis en volpension voor 4 personen (3 volwassenen en een kind) betaalden we € 2800,-. We vlogen van Düsseldorf naar Hurghada en hadden een 50 minuten transfer per bus naar het zuiden. We werden opgevangen door een reisleider en efficiënt door de douane geloodsd. Zorg wel dat je genoeg euro's bij hebt om het visum te betalen. Het hotel is erg groot en er waren veel oost-Europeanen en Russen en relatief weinig Nederlanders. De sfeer was heel gemoedelijk. Er is een groot zwembad met bar maar vergeet niet duikbril, snorkel en vinnen mee te nemen want het leven in zee is spectaculair mooi. De watertemperatuur is heerlijk warm en je kunt zonder moeite een uur in het water liggen. Het weer is altijd wolkeloos dus nooit regen. Wel oppassen voor verbranden in de zon. Wij hebben eigenlijk steeds de schaduw opgezocht. Het personeel is zeer vriendelijk. Ze proberen wat extra te doen en zijn blij met een fooi maar wekken nooit de indruk er één te verwachten.
De gehele kust raakt volgeboekt met een grote strook hotels. Het was een kale dode woestijn, maar rond de hotels wordt er gesproeid en lopen veel tuinmannen. Buiten de hotelcomplexen is er weinig te beleven en niets te vinden van het oude Egypte. Wij waren er voor het koraalrif en het onderwaterleven en hebben het fantastisch gehad.


Meer over onze vakantie:
verblijf snorkelen koraal vissen
Rechts verschijnt een plaatje van Google Earth met Makadi bay en ons hotel. Met de knoppen linksboven kun je in- en uitzoomen. Duidelijk zijn de stukken koraalrif te zien omdat die bijna tot aan het wateroppervlak reiken.



 VOLGENDE
 VORIGE
 INDEX

Navigation Centre
Naar de index van het fotoalbum: http://www.maartenloonen.nl/familie.
Naar de persoonlijke webpagina van Maarten Loonen: http://www.maartenloonen.nl.
Naar de weblog vanaf Spitsbergen: http://www.poolstation.nl.
Stichting onderwaterbiologie: http://www.onderwaterbiologie.nl.